VISAKOIVU

Betula pendula var. Carelica

  • Visakoivu Massiivipuu - Skandinaviska Träimport

VISAKOIVU

Visakoivu, Betula pendula var. Carelica. Puuaineksen ulkomuoto on kauniin omintakeinen, ja sitä käytetään usein sorvatuissa esineissä, koruleikatuissa puutavaroissa ja koristeviiluissa.

Visakoivu ei ole varsinaisesti erillinen koivu-suvun laji. Tälle raudus- ja hieskoivun muunnokselle on tunnusomaista voimakas puukuitukuvio. Visakoivua kutsutaan toisinaan myös Karjalan koivuksi Suomen ja Venäjän rajalla sijaitsevan alueen mukaan. Mielipiteet kuvion muodostumistavasta jakautuvat siten, että osan mielestä ne ovat hyönteisten aiheuttamia ja osan mielestä Norjassa todetulla tavalla perinnöllisiä.

Olipa syynä ulkoasuun mikä tahansa, visakoivun sydänpuu on tavallisen koivun tavoin tavallisesti vaalean punaruskea ja mantopuu miltei valkoinen. Värierot vuosirenkaiden välillä ovat tuskin havaittavat.

Visakoivun työstäminen on helppoa käsityökaluilla ja koneilla. Se soveltuu hyvin sorvaukseen, liimaukseen ja pintakäsittelyyn.

SERTIFIKAATTI

Skandinaviska Träimport -yhtiöllä on laaja kokemus sertifioiduista puutuotteista, ja yhtiöllä on ollut jo vuosien ajan FSC®- ja PEFC™-sertifikaatit. Näiden sertifikaattien lisäksi meillä on käytössä erillinen jäljitettävyysjärjestelmä, jolla varmistamme Euroopan unionin metsälainsäädännön vaatimusten täyttämisen kaikilla osa-alueilla.

Ota meihin yhteyttä ja kysy lisätietoja sertifikaateista, jotka ovat saatavilla etsimällesi puulajille.

TIETOJA VISAKOIVUSTA
YLEISKIELINEN NIMIVISAKOIVU, KARELSK BJÖRK
TIETEELLINEN NIMIBETULA PENDULA VAR. CARELICA
ALKUPERÄKARJALA, SUOMI, VENÄJÄ
PUUN KOKO10–20 M KORKEA, 0,3–0,6 M:N HALKAISIJA
KESKIPAINO KUIVATTUNA625 KG/M3
KOVUUS4 140 N
MURTOLUJUUS122,5 MPa
KIMMOISUUS120,3 GPa
KUTISTUMINENSÄTEITTÄINEN: 6,0 %
TANGENTIAALINEN: 10,0 %
TILAVUUS: 16,0 %
T/R RATIO: 1,7