TIIKKI

Tectona grandis

  • Massiivipuu Tiikki - Skandinaviska Träimport

TIIKKI

Tiikki soveltuu venesisustuksiin, kalusteisiin ja kaikkiin kohteisiin jossa vaaditaan stabiilisuutta ja erinomaista lahonkestävyyttä.

Stabiilia, kestävää, laholle erittäin vastustuskykyistä ja yleiskäyttöistä tiikkiä pidetään monissa yhteyksissä maailman parhaana puulajina.

Sydänpuun väri vaihtele kullankeltaisesta keskiruskeaan, ja se tummuu iän myötä.

Tiikki on helposti työstettävä materiaali. Ainoa haittapuoli on suuri piidioksidipitoisuus, joka tylsyttää leikkuutyökalun. Tiikin liimaus ja pintakäsittely onnistuvat helposti. Pinta voidaan tosin joutua pyyhkimään liuotinaineella ennen liimausta tai pintakäsittelyä puun luonnostaan sisältämien öljyjen takia.

Nimi ”Tectona grandis” tai ”Burmalainen tiikki” viittaa käsitteeseen ”aito tiikki”. Sitä ei tule sekoittaa muihin puulajeihin, joissa sana tiikki on osa tuotteen nimeä.

SERTIFIKAATTI

Skandinaviska Träimport -yhtiöllä on laaja kokemus sertifioiduista puutuotteista, ja yhtiöllä on ollut jo vuosien ajan FSC®- ja PEFC™-sertifikaatit. Näiden sertifikaattien lisäksi meillä on käytössä erillinen jäljitettävyysjärjestelmä, jolla varmistamme Euroopan unionin metsälainsäädännön vaatimusten täyttämisen kaikilla osa-alueilla.

Ota meihin yhteyttä ja kysy lisätietoja sertifikaateista, jotka ovat saatavilla etsimällesi puulajille.