SIPERIANLEHTIKUUSI

Larix sibirica

  • Massiivipuu Siperianlehtikuusi - Skandinaviska Träimport

SIPERIANLEHTIKUUSI

Siperianlehtikuusen tavallisia käyttötarkoituksia ovat terassilaudat, ulkopaneelit ja rakenteet.

Siperianlehtikuusi on tiheäkasvuinen puulaji, jossa sydänpuun osuus on suuri. Lehtikuusi on luonnostaan erittäin vastustuskykyinen laholle. Ominaisuus perustuu mm. lehtikuusen suureen happo- ja hartsipitoisuuteen. Siperianlehtikuusi kasvaa maantieteellisesti laajalla alueella. Kun kasvupaikka Siperiassa on ikiroudan alueella, puu kasvaa erittäin hitaasti. Tämän tuloksena puumateriaalin vuosirenkaat ovat erittäin tiheässä. Lauhkeammilla ilmastoalueilla lehtikuusesta tulee hauraampi ja sitä voidaan verrata tavalliseen mäntyyn. Väri vaihtelee vaaleankeltaisesta oranssiin, jossa on kullanruskeita sävyjä.

Siperianlehtikuusi on helppo työstää eikä sen kestävyyttä ulkokäytössä tarvitse parantaa pintakäsittelyllä toisin kuin männyn tai kuusen.

SERTIFIKAATTI

Skandinaviska Träimport -yhtiöllä on laaja kokemus sertifioiduista puutuotteista, ja yhtiöllä on ollut jo vuosien ajan FSC®- ja PEFC™-sertifikaatit. Näiden sertifikaattien lisäksi meillä on käytössä erillinen jäljitettävyysjärjestelmä, jolla varmistamme Euroopan unionin metsälainsäädännön vaatimusten täyttämisen kaikilla osa-alueilla.

Ota meihin yhteyttä ja kysy lisätietoja sertifikaateista, jotka ovat saatavilla etsimällesi puulajille.

TIETOJA SIPERIANLEHTIKUUSESTA
YLEISKIELINEN NIMISIPERIANLEHTIKUUSI, SIBERIAN LARCH
TIETEELLINEN NIMILARIX SIBIRICA
ALKUPERÄSIPERIA
PUUN KOKO35–40 M KORKEA, 1 M:N HALKAISIJA
KESKIPAINO KUIVATTUNA660 KG/M3
KOVUUS
MURTOLUJUUS
KIMMOISUUS13,8 GPa
KUTISTUMINEN