BALSA

Ochroma pyramidale

  • Massiivipuu Balsa - Skandinaviska Träimport

BALSA

Balsapuuta käytetään mm. sandwich-laminaattien ytimessä, pakkauksissa, surffilaudoissa, soittimissa, vieheissä, poijuissa, lautoissa, lentokoneiden pienoismalleissa jne.

Balsa on keveimpiä ja pehmeimpiä puulajeja maailmassa. Koska balsa ei ole havupuu, se luokitellaan kovapuuksi. Tiheys ja muut ominaisuudet voivat vaihdella viljelyolosuhteiden mukaan.

Sydänpuu on vaalean punaruskea. Useimpiin käyttötarkoituksiin tarvitaan mantopuu. Mantopuun väri vaihtelee valkoisesta luunvalkoiseen tai vaaleanruskeaan, jossa on toisinaan roosan tai keltaisen vivahde.

Puulaji on helppo työstää eikä käytännössä tylsytä työkalua lainkaan. Balsan liimaaminen ja pintakäsittely onnistuvat helposti, vaikka puulajin imukyky on suuri ja ainetta tarvitaan runsaasti.

SERTIFIKAATTI

Skandinaviska Träimport -yhtiöllä on laaja kokemus sertifioiduista puutuotteista, ja yhtiöllä on ollut jo vuosien ajan FSC®- ja PEFC™-sertifikaatit. Näiden sertifikaattien lisäksi meillä on käytössä erillinen jäljitettävyysjärjestelmä, jolla varmistamme Euroopan unionin metsälainsäädännön vaatimusten täyttämisen kaikilla osa-alueilla.

Ota meihin yhteyttä ja kysy lisätietoja sertifikaateista, jotka ovat saatavilla etsimällesi puulajille.

TIETOJA BALSA-PUUSTA
YLEISKIELINEN NIMIBALSA
TIETEELLINEN NIMIOCHROMA PYRAMIDALE
ALKUPERÄETELÄ-AMERIKKA
PUUN KOKO18–28 M KORKEA, 1–1,2 M:N HALKAISIJA
KESKIPAINO KUIVATTUNA150 KG/M3
KOVUUS390 N
MURTOLUJUUS20,2 MPa
KIMMOISUUS3,76 GPa
KUTISTUMINENSÄTEITTÄINEN: 2,6 %
TANGENTIAALINEN: 6,4 %
TILAVUUS: 9,2 %
T/R RATIO: 2,5